Υδροπονικές καλλιέργειες

Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ποικιλίες μας για υδροπονική καλλιέργεια; Επικοινωνήστε με τους γεωπόνους μας

Rijk Zwaan Hellas

Η Rijk Zwaan ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με ποικιλίες που είναι κατάλληλες για καλλιέργεια σε θρεπτικό διάλυμα. Σε αυτό το διάστημα, έχουμε αναπτύξει μία ευρεία γκάμα από φυλλώδη λαχανικά που είναι κατάλληλα ειδικά για υδροπονικές μεθόδους παραγωγής.

Παγκοσμίως, η υδροπονική παραγωγή κηπευτικών όπως το μαρούλι γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής και είναι ήδη κοινό σημείο αναφοράς για περιοχές όπως η Σκανδιναβία, οι Κάτω Χώρες, η Νοτιοανατολική Ασία, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία. Στην περίπτωση των υδροπονικών καλλιεργειών, τα φυτά μεγαλώνουν σε υπόστρωμα και όχι στο έδαφος και τροφοδοτούνται με νερό που είναι εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά.

Κατάλληλες για υδροπονική παραγωγή

Κατά την ανάπτυξη ποικιλιών που μπορούν να καλλιεργηθούν σε νερό, η Rijk Zwaan δίνει προσοχή σε πτυχές όπως η γρήγορη και συμπαγής ανάπτυξη, η έλλειψη λεπτών άκρων στα φύλλα, η καλή ένταση του χρώματος στην περίπτωση των ερυθρών ποικιλιών, η υγιής και ομοιόμορφη εικόνα της καλλιέργειας και η ευκολία κατά την επεξεργασία και την συσκευασία.

Ο περονόσπορος δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στην υδροπονία, αλλά οι αφίδες μπορεί να είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα, το οποίο είναι και ο λόγος που οι περισσότερες ποικιλίες έχουν αντοχή στις αφίδες.

Εξαιρετικά καθαρές, φρέσκιες ​​και σταθερές

Τα υψηλής τεχνολογίας συστήματα παραγωγής σε νερό καθιστούν δυνατή την παραγωγή μαρουλιού χωρίς τη χρήση προστατευτικών σκευασμάτων στις καλλιέργειες. Ως εκ τούτου, βοηθάμε τους παραγωγούς να επιτύχουν τα υψηλά επίπεδα ποιότητας που θέτουν οι λιανοπωλητές, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και οι μεταποιητές για καθαρά προϊόντα.

Την ίδια στιγμή τα φύλλα είναι απαλλαγμένα από άμμο, χαλίκια και βρωμιές και έτσι το μαρούλι δε χρειάζεται σχολαστικό πλύσιμο για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα αυτά.

Δεδομένου ότι η μπάλα ρίζας παραμένει προσκολλημένη, το προϊόν μπορεί να πωληθεί ως «ζωντανό μαρούλι» με αποτέλεσμα να μένει φρέσκο ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο φωτισμός LED που χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους καλλιέργειες επιτρέπει στους παραγωγούς να παρέχουν την ακριβή ποσότητα φωτός στα φυτά τους, ώστε να προκαλέσουν τη βέλτιστη ανάπτυξή τους. Τα προϊόντα μπορούν να καλλιεργηθούν ακόμη σε πολλαπλά στρώματα, τρόπος ο οποίος αυξάνει την αποδοτικότητα ως προς την επιφάνεια παραγωγής. Επιπλέον, η απόδοση είναι σταθερή επειδή η καλλιέργεια είναι λιγότερο εξαρτημένη από φυσικούς παράγοντες. Ως αποτέλεσμα, οι λιανοπωλητές μπορούν να συνεργαστούν ακόμα και με παραγωγούς από χώρες με φτωχές συνθήκες του εδάφους.Περισσότερα για τις υδροπονικές καλλιέργειες