Υψηλή ανθεκτικότητα στον ιό ToBRFV

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα στην περιοχή σας;

Rijk Zwaan Hellas


Η Rijk Zwaan έχει βρει νέα γονίδια με υψηλή ανθεκτικότητα (HR) στον ιό της καστανής ρυτίδωσης της τομάτας (ToBRFV).

Τα υβρίδια με τις καλύτερες επιδόσεις είναι τώρα διαθέσιμα στη σειρά Rugose Defense:

• Υψηλή ανθεκτικότητα που ελέγχεται υπό πίεση του ιού στην πράξη
• Δοκιμασμένα από κορυφαίους παραγωγούς για την αξία σε γεωπονικό επίπεδο
• Συμβατά με όλα τα εμπορικά διαθέσιμα υποκείμενα

Rugose Defense

Τα πειραματικά με υψηλά επίπεδα μόλυνσης με τον ιό ToBRFV έχουν δείξει ότι οι ανθεκτικές μας ποικιλίες παραμένουν υγιείς, όταν οι ευπαθείς ποικιλίες στο ίδιο θερμοκήπιο δείχνουν ξεκάθαρα συμπτώματα που οδηγούν σε απώλειες όσον αφορά την εμπορική απόδοση. Οι νέες ανθεκτικές ποικιλίες μας της σειράς Rugose Defense έχουν δοκιμαστεί εκτενώς στην πράξη πριν από την εμπορική τους παρουσίαση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό της καστανής ρυτίδωσης της τομάτας:

Περισσότερες πληροφορίες

Rijk Zwaan - Rugose Defense

Γιατί να επιλέξετε ποικιλίες με υψηλή ανθεκτικότητα

Οι ευπαθείς ποικιλίες δεν μπορούν να περιορίσουν την ανάπτυξη και/ή την εξέλιξη του ιού ToBRFV. Αυτό οδηγεί σε μεγάλες απώλειες στην απόδοση και επιτρέπει σε περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Οι ποικιλίες με Μέτρια Ανθεκτικότητα (IR) περιορίζουν την ανάπτυξη και/ή την εξέλιξη του ιού ToBRFV μέχρι κάποιο βαθμό. Αυτές οι ποικιλίες μπορεί, παρόλα αυτά, να παρουσιάσουν συμπτώματα και/ή ζημιά υπό κανονική πίεση του ιού.

Οι ποικιλίες με Yψηλή ανθεκτικότητα (HR) περιορίζουν σημαντικά την ανάπτυξη και/ή την εξέλιξη του ιού ToBRFV κάτω από κανονικές πιέσεις του ιού. Παρόλα αυτά, οι ποικιλίες μας με υψηλή ανθεκτικότητα μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα κάτω από ακραίες συνθήκες, επειδή η υψηλή ανθεκτικότητα δεν είναι ίδια με την ανοσία. Ανοσία είναι όταν ένα φυτό δεν υπόκειται σε μόλυνση από τον ιό. Δεν υπάρχουν ποικιλίες τομάτας με ανοσία στο ιό ToBRFV.

Τα αυστηρά μέτρα υγιεινής και ένα καθαρό ξεκίνημα παραμένουν απαραίτητα για μία επιτυχημένη καλλιέργεια. Η Rijk Zwaan θεωρεί ότι ποικιλίες με υψηλή ανθεκτικότητα σε συνδυασμό με την καλή υγιεινή είναι η καλύτερη λύση για την αποφυγή απωλειών που προκαλούνται από τον ιό ToBRFV.

Υποκείμενα

Οι ποικιλίες τομάτας της Rijk Zwaan με υψηλή ανθεκτικότητα στον ιό ToBRFV είναι συμβατές με όλα τα εμπορικά διαθέσιμα υποκείμενα. Η υψηλή ανθεκτικότητα της Rijk Zwaan είναι αποτελεσματική σε συνδυασμό με όλες τις ευπαθείς ποικιλίες υποκειμένων.

Παρακαλώ λάβετε υπόψη σας ότι αυτό μπορεί να μην ισχύει για άλλες πηγές ανθεκτικότητας που εισάγονται από άλλους.

Τα πειραματικά έχουν δείξει ότι η ποικιλία υποκειμένου Suzuka RZ αποδίδει πολύ σε συνδυασμό τόσο με ευπαθείς όσο και με ανθεκτικές ποικιλίες τομάτας.

Επικοινωνήστε με τον τοπικό σας crop specialist

Την ερχόμενη περίοδο, θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε νέες ποικιλίες για πειραματικά και για εμπορική εισαγωγή από τα παγκόσμια προγράμματά μας γενετικής. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον τοπικό σας crop specialist για πληροφορίες διαθεσιμότητας.

Σελίδα επικοινωνίας